On sanomattakin selvää, että suklaa lienee yksi maailman suosituimmista ja syödyimmistä herkuista. Suklaa on siinä mielessä mielenkiintoinen herkku, että monet ovat kertoneet olevansa koukussa siihen. Tämä on osittain totta, mutta kaakao itsessään ei ole koukuttava ainesosa, vaan koukuttavan suklaasta tekee sen sokeripitoisuus ja makeus. Kukapa voisi vastustaa herkullista suussa sulavaa suklaata? Ei kukaan, mutta suklaa voidaan ja kannattaakin vaihtaa orgaaniseen versioon. Miksi? Tässä siihen 3 + 1 loistavaa syytä.

3 syytä, jotka saavat sinut vaihtamaan orgaaniseen suklaaseen

1. Orgaaninen suklaa on terveellisempää

Orgaaninen suklaa todellakin on tavallista maitosuklaata terveellisempää! Orgaaninen suklaa ei sisällä tavallisen suklaan tavoin myrkyllisiä ja keinotekoisia lisäaineita tai muita väriaineita tai luonnottomia aromeja. Keinotekoiset väri- ja lisäaineet ovat siinä mielessä kavalia ainesosia, että ne voivat aiheuttaa riippuvuutta (kuten sokeri) sekä verensokerin heittelyä, jolloin tunnet olosi väsyneeksi ja nälkä palaa entistä kovempana takaisin. Tällöin voit sortua helpommin vääriin valintoihin ja tunnesyömiseen, joka alkaa tietysti ajan myötä näkyä myös painossa ja yleisessä olotilassa.

2. Orgaaninen suklaa sisältää enemmän kaakaota

Tavallisessa maitosuklaassa kaakaoprosentti on noin 30–45%, mutta laadukkaammat orgaaniset suklaat sisältävät paljon enemmän kaakaota, noin 50–60% ja vahvimmat jopa 80%. Maku on tällöin paljon vahvempi, jopa hieman kitkerämpi, mutta oikeiden ainesosien ja laadukkaamman valmistusprosessin ansiosta pienikin määrä tyydyttää nopeasti suklaahimot ilman turhia sokeripiikkejä. Ja kyllä, orgaaninen suklaa on hieman kalliimpaa kuin normaali maitosuklaa, mutta toisaalta se kestää myös kaapissa pidempään, kun puolikkaan levyn sijasta jälkiruoaksi riittää vain pala tai kaksi! Laatuun kannattaa siis panostaa.

3. Orgaaninen suklaa sopii monipuolisesti ruoanlaittoon

Voit lisätä luontaiskaupoista saatavaa orgaanista suklaajauhetta esimerkiksi juomiin tai smoothieihin tai herkutella sillä yksinkertaisesti perinteisen kuuman kaakaon muodossa. Orgaanista suklaata on saatavilla myös raa’an suklaajauheen muodossa ja se sopii loistavaksi lisäksi terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon.

+ 1. Orgaaninen suklaa maistuu paremmalle

Tästä voi moni olla eri mieltä. Totuus on kuitenkin se, että laadukkaamman valmistusprosessin ja orgaanisen taustan ansiosta tämä suklaa maistuu todellakin tavallista suklaata paremmalle. Kyseessä on toki makukysymys, mutta todellisille kaakaon ystäville orgaaninen ja mahdollisimman suurella kaakaoprosentilla varustettu suklaa on aina parempi valinta!